Sayın Öğr. Gör. Mahmut Sami KÖKTAŞ'ın sınav uyarı bilgilendirmesidir.
FİNAL SINAVLARINIZ HAKKINDAKİ BİLGİLENDİRMELERİ DİKKATE ALMANIZI ÖNERMEKTEYİM.
1- Sınavınız klasik olacaktır.
2- Sınav sorularını cevaplayabilmek için bilgisayar ya da word ile yazı yazabileceğiniz bir cihaza (tablet vs) ihtiyacınız olacağı için sınav anına kadar bunları hazır ediniz.
3- İnternet bağlantınızın sınav saatinde çalışır halde olduğundan emin olunuz.
4- Sınav soruları ÖDEV BÖLÜMÜNDE olacaktır. Sınav sorularınızı başka yerde aramayınız.
5- Sınav cevaplarını sisteme bir kereliğine yükleme hakkınız vardır. Sisteme cevapları yazdığınız dosyayı yükleyiniz.
Not 1: Normal bilgisayarda veya başka bir cihazda cevabınızı yazabilirsiniz.
Not 2: Kopyala yapıştır yaparak internetten bulduğunuz metinleri cevap olarak yazmayınız. Cevap kağıtlarınız intihal.net benzerlik oranı sisteminden kontrol edilecektir. Cevap kağıdınızın benzerlik oranı raporunuzun en fazla yüzde 40'a kadar olan oranı, cevap kağıdınızın sizin tarafınızdan yazıldığı şekliyle değerlendirilecektir. %40 ve üzeri rapor oranı kopya olarak değerlendirilecektir.
Not 3: Daha önceden ortak yaptığınız çalışmalar nedeni ile veya başka bir neden ile ortak bir metin cevap olarak yazılırsa aynı cevabı yazan öğrenciler bu durumdan ortak sorumludur. Geçer not alabilmek için herkesin cevabı kendine ait olmalıdır.
Not 4: Ödevlerinizin benzerlik oranını kontrol edebilmem için muhakkak word gibi bir kelime işlemci programında yazmalısınız.
Not 5: Bilgisayarında word programı olmayan öğrenciler ücretsiz bir gmail ( www.gmail.com ) hesabı açarak, (5 dakikanızı almaz.) https://doc.google.com adresindeki word uygulamasında soruları cevaplayıp, cevabı bilgisayarına indirip sistemin yükleme bölümünden cevap kağıtlarını yükleyebilirler.
Not 6: Sınav süresi 100 dakikadır. Sınav sorularını kendiniz, ubs sisteminizden indiriniz ve sınav süreniz bittiğinde sisteme yükleyiniz. Sınava geç girenler için ek süre tanınmayacaktır.
Hepinize başarılar dilerim.