Sosyal Hizmetler Programı Kendi Alanında Rekor Kırmaya Devam Ediyor...

Yalova Üniversitesi, Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü, Sosyal Hizmetler Programı kendi alanında rekor kırmaya devam ediyor.

Yalova Üniversitesi, Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda 2012-2013 eğitim-öğretim yılından bu yana Türkiye’de ilk kez örgün öğrenci alarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü, Sosyal Hizmetler Programı son üç yıldır üst üste birinci olmaya devam ediyor.

Hem birinci öğretim hem de ikinci öğretim öğrencisine sahip olan bölüm, 2014-2015, 2015-2016 ve 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde öğretim verdiği öğrencilerin taban puan sıralaması bakımından ilk sıradaki/sıralardaki yerini koruyor.

Yalova Üniversitesi, Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü, Sosyal Hizmetler Programı’nın 2015 yılı yerleştirme puanlarına bakıldığında, Normal Öğretim 332,126 puanla en son öğrencisini aldığı; 2016 yılında ise puanını 15,21 puan artırarak 347,343 puanla en son öğrencisini aldığı görülmüştür. II. Öğretim öğrenci puanları incelendiğinde ise, 2015 yılında, 306,178 puanla en son öğrencisini aldığı; 2016 yılında ise 10,68 puan artırarak 316,863 taban puanla öğrenci alımını yaptığı görülmüştür.

Yukarıdaki istatistiklere bakıldığında, Sosyal Hizmetler Programı’nın 2015 ve 2016 yıllarında Normal Öğretim olarak alanında, onüç program arasında (Vakıf Üniversiteleri ve Açık Öğretim hariç) ilk sıralamasını koruduğu görülmüştür. İkinci öğretim olarak ise, yedi program arasında (Vakıf Üniversiteleri ve Açık Öğretim hariç)  2015 yılında birinci, 2016 yılında ise ikinci sırada yer almıştır.

Eğitim-öğretim alanındaki iddialı duruşu, öğrencilerini hem mezun oldukları alana ait donanıma sahip olmaları konusunda hem de lisans öğrencilerinin sahip olması gereken bilgiyle donatan, bununla birlikte Sosyal Hizmet Lisans eğitiminde alınabilecek olan beceri ve değer eğitimlerinin temelini atan Sosyal Hizmetler Programı, öğrencilerini ve mezunlarını aynı zamanda hayata hazırlanmalarına özen gösteren bir eğitim-öğretim programıdır. Bu nedenle Sosyal Hizmetler Programı’ndaki öğrenciler hem akademik bilgi edinirler hem de edindikleri akademik bilgileri kişisel hayatlarında da değerlendirip bireysel ve toplumsal becerilerini geliştirirler.

Hem öğreten hem öğrenen bir Üniversite, bölüm ve program olarak bilgi alış-verişini sonsuz bir döngüye dönüştürmek en büyük arzularımızdan birisidir. Çünkü öğrenmeye ve öğretmeye olan bakış açımız, her zaman yeni bilgi üretmek ve üretilmiş yeni bilgilere erişerek kendimizi geliştirmektir.

Yalova Üniversitesi, Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmetler Programını seçerek yeni eğitim-öğretim döneminde aramıza katılacak olan öğrencilerimize “Hoş Geldiniz” diyor ve başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyoruz.